Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев објави: Пензиите ќе пораснат за 700 до 730 денари

„Пензиите во 2020 година ќе пораснат од 700 до 730 денари“, најави премиерот Зоран Заев.

Ваквата вест беше соопштена денеска на прес-конференција во Владата на Северна Македонија на министерката за финансии Нина Ангеловска и премиерот Зоран Заев кои зборуваат за буџетот идната година.

Во моментов минималната пензија изнесува 8490 денари, додека просечната пензија во Македонија е 14.000 денари,а сега таа ќе порасне за дополнителни 700 денари..