Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Извозот е зголемен за 13,2 проценти

– Успешните економските политики на СДСМ даваат реални резултати. Извозот во периодот јануари – септември годинава е зголемен за 13,2 проценти. Вкупната вредност на извозот од земјата изнесува 4,8 милијарди евра, соопшти денеска СДСМ.

„Најголеми наши надворешно трговски партнери се Германија, Велика Британија, Грција, Србија и Италија. Зголемувањето на извозот и на увозот се должи на успешните економски политики, економскиот раст и стабилноста.“ – велат од СДСМ.