Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев: Избори на 12-ти април следната година

Премиерот Зоран Заев по лидерската средба што се одржа во вила Водно на барање на претседателот на Македонија Стево Пендаровски изјави дека вонредни избори ќе се одржат на 12 април.

– Верувам дека на 12 април граѓаните ќе донесат вистинска одлука – рече Заев

Покрај тоа, премиерот изјави дека 100 дена пред датумот за вонредни парламентарни избори државата ќе има техничка влада, односно од 3 јануари, а пописот може да се заврши после изборите.

Заев додаде дека за СДСМ е прифатлива една изборна единица.

Во тренд…