Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Аирлија избори на 12-ти април 2020

Centar.mk

Лидерот на СДСМ премиер на Македонија, Зоран Заев информираше дека договорени се избори на 12 април 2020 година, откако ВМРО ДПМНЕ одбиле брзи избори.

Имено според информации на Centar.mk, Социјалдемократите побараа предвремени парламентарни избори да се одржат на 22 или 29 декември.

На ова реагираа претставниците на ВМРО-ДПМНЕ и побара друг термин, во март или април. На крајот постигната е согласност за 12 април, а по изборите ќе има и попис кој нема да биде опструиран од ВМРО ДПМНЕ: