Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Љупчо Николовски: Горд сум што совршено функционира реформскиот систем на субвенционирање на тутунот.

Фејсбук статус на Љупчо Николовски, генерален секретар на СДСМ:

Горд сум што совршено функционира реформскиот систем на субвенционирање на тутунот.

✅Тутунарите добија поголеми субвенции, за прва класа тутун се добива 80 денари по килограм, за втора 70 , а за 3-та 60 денари.

✅ Изминатите две години се постигна највисока откупна цена на тутунот, реколтата 2017-та тутунот се откупуваше по 217,6 денари за килограм, а 2018 цената беше 214,5 денари за килограм.

❗Тутунарите знаат дека она што го ветивме, ефективно го имплементиравме.

error: Соддржината е заштитена.