Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Владата ќе дели пари за инвертер клима уреди – еве како ќе функционира

Владата планира бесплатно да ги заменува печките на дрва со инвертер клими.

Оваа мерка беше најавена уште пред две недели, но точниот опсег и за тоа колку пари ќе бидат определени за оваа мерка засега е непознато.

Она што се знае е дека граѓаните на Скопје, Битола и Тетово кои спаѓаат во најзагадените градови во Македонија печките ќе може да ги заменат за инвертер клима.

Со оваа мерка се очекува да се намали загадувањето на воздухот, но и да се вратат пари назад кон граѓаните.

error: Соддржината е заштитена.