Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нова цена на бензините

фото Pixabay

Денеска Регулаторната комисија ќе ја определи новата цена на горивата, која ќе важи до следниот понеделник

Во минатиот понеделник на 3-ти септември, со одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика, за половина денар се зголеми малопродажната цена на бензините, а на дизелот и екстра лесното масло за домаќинство остана непроменета.

Според одлуката на Регулаторната комисија за енергетика, новата цена на Еуросупер БС 95 изнесува 67 денари за литар, на Еуросупер БС 98 69 денари. Дизелот се продава по 61 денари, а екстра лесното масло за домаќинство по 51 денар за литар.

Новата цена ќе биде соопштена денес на пладне.