Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Најнова вест: Авион боинг 737 веќе два часа кружи над Скопје, не може да слета на аеродромот поради силниот ветер

Авион Боинг 737-752 кој требаше да слета во Скопје, а доаѓа од Инстанбул, Турција не може да слета на скопскиот аеродром поради силен ветер. Авионот во моментов веќе два часа кружи во воздух помеѓу Велес и Кавадарци.

Информацијата ја потврдиле од агенцијата за воздухопловство, а авионот е пренасочен кон Приштина, а друг кон Охрид.

Обновено:
Авионот безбедно се спушти во Пришина ноќта меѓу 19 и 20 мај околу полноќ