Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Боингот што кружи над Скопје, се упати кон Приштина

Во Приштина безбедно ќе слета авионот што веќе неколку часа кружи над Скопје поради силниот ветер.

Авионот доаѓа од Истанбул и поради силниот ветер не е препорачливо да слета на скопскиот аеродром.

Авионот во секој момент треба да слета во Приштина.

Не е прв пат на скопскиот аеродром поради временските услови да бидат пренесочувани одредени летови со цел поголема безбедност при слетувањето, а поради временски неприлики.