Полнети пиперки се омилено традиционално јадење подготвено во речиси секој дом. Тие лесно се готват, но има неколку трикови и чекори што треба да ги следите за да изгледаат совршено.
Првото нешто што можете да го „надградите“ е сосот од домати во кој се готват.
Не им додавајте вода, туку користете залиха или вишок чиста супа од месо и зеленчук. Покрај тоа, исечете малку сланина на коцки, испржете ја и додадете ја во сосот.
Доколку сте љубители на лута храна, слободно можете да додадете малку лута пиперка. Сите овие додатоци ќе дадат посебна арома, а пиперките ќе бидат уште повкусни.
Унгарските готвачи исто така ве советуваат да заштедите малку сланина за полнењето и да ја изматите со месо и ориз.
Друг одличен додаток кој ќе даде малку поинаков вкус е масло или намаз со вкус на лук – додадете една лажичка во филот.