25.8 C
Скопје
19. август 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Home » учебници
Македонија

Царовска: Учебниците на Брајово писмо се чекор плус кон квалитетно и инклузивно образование за сите деца

M T
Со печатењето на учебници за децата со оштетен вид покажуваме дека за Владата и за Министерството за образование и наука сите деца се еднакви иако...
Македонија

Годинава трошоците за набавка на учебници се намалени за 10 милиони денари, а нивната достава до училиштата ќе заврши пред почетокот на учебната година

M T
Педагошката служба и преговарачкиот тим на Министерството за образование и наука оваа година успеаја по пат на преговарање за 10 милиони денари да ја намалат...