34.8 C
Скопје
13. јуни 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МАКЕДОНИЈА

Шест пожари низ Македонија, сите се изгаснати

Преглед на пожари на отворен простор на ден 08/09.06.2024 година

Вкупно: 6

Активни: 0

Изгаснати: 6

-Општина Ѓорче Петров: Улица Шарпланинска (ниска вегетација и депонија)

-Општина Илинден: с. Миладиновци (ниска вегетација)

-Општина Прилеп: новите гробишта ( ниска вегетација)

-Општина Гевгелија: индустриска зона Блок Техно ( Дива депонија)

-Општина Гевгелија: Мрзненски рид (деградирана ниско стеблеста шума)

-Општина Кавадарци: населба Глишниќ (ниска вегетација)