Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+МАКЕДОНИЈА

Маричиќ: Нашите државнички одлуки се темелат на Делчев, АСНОМ, НОБ и Глигоров и сите го издржаа тестот на времето

„СДСМ да не се откаже од својата идеологија, своите политики и она што го застапува своите идеали, принципи и вредности. Од АСНОМ и Гоце Делчев и ние како партија на наследниците и на АСНОМ и на НОБ и на Гоце Делчев што и денес го покажуваме па до политичките наследници на Киро Глигоров и сите државотворни одлуки кои сме ги донеле во изминативе 30 години, сите до една го имаат издржано тестот на времето,“ истакна секретатот за меѓународна соработка на СДСМ и кандидат за пратеник во ИЕ 1, Бојан Маричиќ во изјава за медиумите.
Тој додаде дека ниту една одлука досега не била ниту поништена ниту изменета туку била со тек на време прифатена и вградена во државноста на Македонија.
„Така ќе биде и овој пат. Сигурен сум дека ќе продолжиме и со нашите прогресивни политики и со поддршка на демократскиот развој, на слободите и правата на граѓаните и на европските интеграции и дека од тоа нема да се откажеме,“порача Маричиќ.