25.8 C
Скопје
1. октомври 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+БИЗНИС

Познато е кога тргнува исплатата на пензиите – Оваа банка објави датуми кога парите ќе легнат на сметките

Соопштение на НЛБ Тутунска Банка:

Ве информираме дека исплатата на пензии на благајна во експозитурите и на банкоматите, ќе почне од 01.09.2023 (петок).
Во насока на подобра организираност и намалување на гужвите во експозитурите, од 01.09.2023 (петок) пензионерите ќе можат да ја подигнат својата пензија на банкоматите на НЛБ Банка во секое време, додека во експозитурите, пензиите ќе можат да се подигнат согласно определен редослед:

📌1 – ви септември (петок) 2023 година, пензии со висина до 14.000 денари
📌04 – ти септември (понеделник) 2023 година, пензии со висина над 14.001 денари

Ги потсетуваме клиентите дека имаат можност средствата првенствено да ги користат безготовински, за плаќања во продажната мрежа или преку електронско и мобилно банкарство.