Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+МакедонијаВо тренд...

Величковски: Вучиќ и Курти за две минути би решиле прашање како тоа за внесувањето на Бугарите во Уставот

Поранешниот пратеник Ивон Величковски, во интервју со Васко Ефтов изјави дека “ние денеска не можеме да разбереме дека со преговорите меѓу Србија и Косово во Охрид ни беше дадена можност да си ја вратиме улогата на регионална суштественост, која еднаш ја изгубивме во 1999 година некористејќи го Кумановскиот договор, а еднаш ја пропуштивме после 2022 година, кога не разбравме дека Рамковниот договор не е само корисен за Македонија, туку и за целиот регион.”

“Замислете, вакво прашање како што е внесувањето на Бугарите во Уставот да е пред Вучиќ и Курти, за колку време би го решиле – за две минути” – констатираат Величковски и Ефтов.