Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Култура

Концерт на Благој Нацоски „Вечер со Благој Нацоски: првите 20 години“ на 4.2.2023

На 4 февруари 2023, со почеток во 20.00 часот во Националната опера и балет ќе се одржи концерт на нашиот тенор Благој Нацоски насловен како „ Вечер со Благој Нацоски: првите 20 години“.

Гости на концертот се Наде Талевска, сопран и Васко Здравков, баритон. Пијано придружба Јанинка Невчева, а режисер на концертот е Дејан Прошев. Водител: Огнен Јанески.

На програмата ќе бидат изведени арии од композиторите: Џузепе Џордани, Жил Масне, Џоакино Росини, Џузепе Верди, Франческо Чилеа, Џакомо Пучини и др.