Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМакедонијаВо тренд...

(ВИДЕО) Македон – чудото од дете кој беше прогласен за личност на годината се заблагодари на редакцијата на Centar.mk

Младиот Македон кој поради своите достигувања беше прогласен за личност на годината од Centar.mk за 2022 година, со видео порака се заблагодари на редакцијата на Centar.mk.

Младиот Македон е вистинско чудо од дете. Се работи за ученик во Основното училиште Лирија во Тетово кој има само седум години, а решава математички задачи од втора година средно. Младиот генијалец се здоби со медал по математика во конкуренција со 4.000 ученици од целиот свет. Младиот Македон зборува течно англиски, а учи грчки, германски и кинески јазик..

Редакцијата на Centar.mk му посакува на Македон да биде здрав, жив и среќен и да продолжи да нижи успеси со кои не’ прави горди сите нас во Македонија!