Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМакедонија

Голем пожар помеѓу селата Грдовци и Мојанци – Интервенираат 7 противпожарни возила и 19 лица

ТППЕ Кочани известува дека во периодот од 13:00 часот до 16:15 часот интервенирала на запалено стрниште помеѓу селата Грдовци и Мојанци.

Поради силниот ветер пожарот брзо се ширел и гасењето било отежнато. Во гаснењето на пожарот учествуваат 11 пожарникари со 6 ПП возила како и 8 членови од ДППД со 1 ПП возило. Опожарена е површина со сува трева од околу 30 ха, а пожарот зафатил и неколку помошни простории (плевни) и една машина (балирачка).