Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Случајно слично или слично со намера? – Радикалната десница во Скопје, Вашингтон и Бразилија во неполни шест години три пати се обиде да спречи демократска промена на власта

Инстаграм пост на Портал-мк

🧏🏻‍♂️ Случајно слично или слично со намера?
Радикалната десница во Скопје, Вашингтон и Бразилија во неполни шест години три пати се обиде да спречи демократска промена на власта:

– 27 април 2017 во Северна Македонија беше крвав за македонската демократија, но радикалите ја изгубија битката.

– 6 јануари 2021 година година беше неуспешен за Трамп и неговите разулавени поддржувачи кои упаднаа во конгресниот дом во Вашингтон.
– И конечно, последниот неуспешен обид на радикалните десничари се случи на 8 јануари годинава во Бразил, кога бесните поддржувачи на поранешниот претседател и краен десничар Болсонаро не успеаа да спречат легитимно избранииот левичар Лула да стапи на претседателската функција.

Случајно слично или слично со намера? Да не се заборави!