Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+БизнисВо тренд...

Произведени 16.303MWh, потребите за електрична енергија на домаќинствата и малите потрошувачи се целосно задоволени од домашно производство

АД ЕСМ на 27.12.2022 година произведе 16.303 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 7.920 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 8.383 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 2.700 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, училишта, јавни претпријатија, капацитети од прехранбената индустрија и објекти од виталната инфраструктура во државата.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 27.12.2022 година.