Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarБизнисТОП ВЕСТИ

Некои пекари ја спуштија цената на лебот на 32 денари – Денеска очекувајте големо намалување на лебот, млекото, месото…

Дел од пекарите веќе најавија дека лебот ќе го продаваат по 32 денари, откако добија субвенционирани цени на електрична енергија од 80 евра за мегават.

Реалното намалување на пекарските производи ќе биде за 10-15%.

Со новите цени кои се повластени за компании од прехранбената индустрија, треба да поевтини и месото.

Да потсетиме дека владата обезбедид струја на 200 компании од секторот за прехрана.

Дополнително олеснување за компаниите во однос на најавеното намалување и нормализирање на цените е и драстичното поевтинување на нафтата која од 115-120 за литар се намали на 86 денари.

За оние кои ќе се оглушат на повиците за намалување на нивните производи, ќе следат сериозни казни поради нивното воено профитерство.