Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarЛокално

Подгответе се: Утре без струја по пет часа ќе бидат неколку скопски општини

Поради планирани технички интервенции во електро дистрибутивната мрежа, без електрична енергија утре ќе бидат дел од општините Аеродром, Ѓорче Петров, Кисела Вода и Карпош.

Во период од 8:30 до 14:00 часот без струја ќе биде улица „Есеинова“, помеѓу булеварот „Трета Македонска бригада“ и СЕАВУС, додека во период од 11:00 до 13:00 часот без струја ќе биде улицата „Горноврановска“, во општина Аеродром.

Без електрична енергија од 08:00 до 14:45 часот ќе биде дел од улицата „Христо Татарчев“ бр. 15 и бр. 19, а од 12:00 до 15:00 дел од улица „Иван Козаров“ бр. 56, 58 и 60 во општината Кисела Вода.

Од 09:00 до 14:00 часот без струја ќе бидат дел од потрошувачите на улица „Леринска“ во Карпош, а од 10:00 до 14:00 дел од улица „Ибе Пликуќа“ и улица „Манчу Матак“ во Ѓорче Петров.