Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Македонија

Министерот Николовски ќе учествува на 16-тиот работен состанок на министрите за земјоделство од Југоисточна Европа, во Будва, Црна Гора

Mинистерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски ќе учествува и ќе се обрати на шеснаесеттиот работен состанок на министрите за земјоделство од Југоисточна Европа, денес ќе се оддржи во Будва, Црна Гора.

Министрите за земјоделство од Југоисточна Европа на работниот состанок ќе разговараат за идниот развој и регионална соработка во секторот земјоделство и руралниот развој во регионот на Југоисточна Европа.