Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Бизнис

АД ЕСМ произведе 12.553 MWh електрична енергија изминатото деноноќие

АД ЕСМ на 13.11.2022 година произведе 12.553 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.706 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.847 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 13.11.2022 година