10.8 C
Скопје
5. март 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ТЕМАМОЗАИКЉУБОВ И СЕКС

Имате датум за венчавка? -Еве што кажува нумерологијата за тоа како би можел да биде вашиот брак

Сите одлуки што ги носат младите парови во врска со нивниот иден заеднички живот се исклучително важни.

Одлуката за одредување на датумот на венчавката не е занемарлива, а нумеролозите тврдат дека датумот кога младенците ќе го одберат да го кажат судбоносното „да“ може во голема мера да го одреди текот на нивниот иден брачен живот.

За да го дознаете вашиот „број на брак“, треба да ги соберете бројките од датумот на вашата свадба. Ова ќе ви даде едноцифрен број од еден до девет.

Пресметување на брачниот број: Додајте ги цифрите од датумот, односно денот, месецот и годината на свадбата и додајте дополнително додека не добиете едноцифрен број. На пример, ако датумот на свадбата е 28.5.2005 година (28+5+2005 = 2+8+5+2+0+0+5 = 22 = 2+2= 4). На крајот, излегува дека четири е вашиот брачен број.

Значења на броевите:

Датум на брак = 1

Романтичен и нежен пар кој се стреми кон целосна хармонија

Со овој датум владее Сонцето, што значи дека во овој брак најважни се оптимизмот и меѓусебната доверба. Изборот на датум за свадба чии цифри се собираат до еден открива дека сте многу заљубен и нежен пар. И вашата средба беше многу романтична, а времето во кое се забавувавте беше незаборавно.

Пред да одлучите да се венчате, темелно се анализиравте, бидејќи и двајцата навистина сакате бракот да ви успее, затоа се стремите кон целосна заедница со партнерот. Лош аспект може да биде изразената посесивност и доминација на едниот партнер.

Датум на свадба = 2

Децата можеби се единствената причина за брак

Со овој брак владее Месечината. Ако се одлучите за таков датум, можни се две крајности. Или сакате свадба во најтесниот семеен круг или вистинска јавна церемонија.

Многу важен фактор за успехот на бракот ќе биде емоционалната зрелост на двајцата партнери, а главната причина за стапување во брак е желбата за семеен живот и топлината на домот со сроден дух, кој пред се сака деца и , по потреба може да прифати и деца од партнери од претходниот брак и да им даде родителска љубов и внимание.

Дури е можно во овој случај децата да се единствената причина за стапување во брак. Ако е така, најдобро е да ја преиспитате зрелоста и исправноста на вашата одлука. Пречка за хармонија во оваа заедница можат да бидат мајките на двајцата партнери кои ќе се мешаат во нивната врска, па емоционалната зрелост ќе биде пресудна за успехот на овој предизвикувачки брак.

Датум на свадба = 3

Брак од интерес? Можно разочарување

Ако навистина сакате да се венчате од интерес, тогаш свадбениот ден со збир од 3 е совршен за да ја подобрите финансиската состојба со брачен договор.

Меѓутоа, доколку очекувате многу од бракот, оваа бројка ви гарантира разочарување. Со оваа врска владее Јупитер, па голема е веројатноста во неа да се родат многу деца, а семејните собири ќе бидат важен дел од вашиот живот. Недостаток на оваа заедница може да биде недостатокот на силни чувства.

Датум на свадба = 4

Како да ве спои судбината – вашата лојалност ќе трае вечно

Со оваа брачна заедница владее Сатурн. Паровите кои избраа датум за венчавка со збир од 4, многу добро и детално размислуваа за сите обврски и одговорности што ги носи бракот и внимателно ги одмеруваа секое „за“ и „против“ на оваа важна животна одлука.

Според нумерологијата, овој пар се чини дека го споила самата судбина, бидејќи овој датум на венчавка значи верност до гробот. Парот кој ќе стапи во брачна заедница на овој ден детално ќе ги испланира сите свои потези, било да е тоа купување куќа или започнување семеен бизнис. Ќе ги здружат силите и ќе работат заедно за да постигнат важни животни цели кои не би можеле да ги постигнат поединечно.

Датум на свадба = 5

Комуникацијата со партнерот е на прво место

Доколку сте го избрале овој датум за денот на вашата венчавка, тоа значи дека најважен ви е квалитетот на комуникацијата со партнерот. Оваа врска успешно ќе се бори против здодевноста, ќе има многу патувања или промени на живеење.

Младите парови кои рано се венчале, на пример за време на студирањето, и си помагале да останат активни, се вистински пример за овој брак со кој владее Меркур.

Датум на свадба = 6

Бракот е најважната работа во вашиот живот

Доколку сте го избрале токму овој датум за вашата венчавка, сте го добиле благословот на Венера за вашиот брак, што ви овозможува да се помирите во секоја ситуација.

Љубовта, нежноста, мирот и среќата се карактеристиките на овој брак, но тоа не значи дека оваа заедница има ангел чувар. Партнерите мораат да ја заштитат својата врска од разни искушенија, но тоа не им е тешко бидејќи бракот им е најважен во животот. Нека вашата љубов биде природна бидејќи тоа е силата на овој брак.

Датум на свадба = 7

Бидете подготвени за ненадејни промени во планот

Уран владее со оваа врска, а неговиот број 7 може да укажува на грешки и не многу мудри одлуки. Двете страни на оваа брачна заедница ќе бараат одреден степен на слобода. Овој ден на свадбата често го избираат луѓе од различно потекло, религија или националност.

Бројот седум укажува на изненадувања во секојдневниот живот, а може да значи и спасување во последен момент. Ако го избравте овој ден на свадбата, подгответе се за ненадејни промени во плановите.

Датум на свадба = 8

Сексот е важен дел од оваа брачна среќа

Овој датум на венчавка покажува дека сакате да се согласувате со партнерот во секој поглед, особено во сексот, кој го сметате за многу важен дел од брачната среќа.

Хармонијата нема да биде тешко остварлива бидејќи партнерите се разбираат со поглед, без зборови, па веќе на првиот состанок беше јасно дека се создадени еден за друг. Затоа ќе бидат хармонични како двојка и успешни, како во заедничкиот бизнис, така и во сите други области, и се подготвени, доколку е потребно, да се жртвуваат за кариерата на партнерот.

Датум на свадба = 9

Околностите се против, но љубовта победува се

Ако сте избрале датум што ја дава оваа сума за денот на вашата свадба, можеби ќе сакате да го чувате вашиот брак во тајност. Под влијание на Нептун, можно е едната страна да одлучи да побегне од дома за да се омажи. Исто така, можно е да зборуваме за брак во кој и двајцата партнери имаат некакво емоционално или физичко нарушување што и двајцата сакаат да го надминат.

Иако се чини дека околностите и сите биле против него, бракот склучен на овој ден е судбоносен, а партнерите се цврсто духовно поврзани, па доколку се потребни жртви, партнерите ќе ги направат без размислување и од љубов.

Можеби ќе ве интересира

ДАТУМОТ НА РАЃАЊЕ директно влијае на ЗДРАВЈЕТО – Еве и како

M T

На Русите им било кажано: Завршете до овој датум

M T

Астролозите го одредија најдобриот датум за венчавка во 2022 година – Еве кој е тој

M T

Тајните на нумерологијата: Што кажува за вас датумот на вашето раѓање?

M T

Кремљ: Познати се датумот и местото за средбата Путин – Вучиќ

M T

17 октомври е датумот за локалните избори, изјави Заев

M T