19.8 C
Скопје
28. септември 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+CentarБизнис

Рекордни девизни резерви: Македонија “на страна” има 3,28 милијарди евра

Девизните резерви на крајот на август годинава изнесувале 3.285,7 милиони евра и во однос на претходниот месец бележат зголемување за 89,1 милион евра.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (72%) по што следуваат валутите и депозитите (16,5%) и монетарното злато (11,5%), соопшти Народна банка.