18 C
Скопје
26. февруари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar препорачува Centar Македонија ТОП ВЕСТИ

Петровска: Чесно е ВМРО ДПМНЕ да им признае на граѓаните дека со потписи нема да се поништи Законот за попис

„Методологијата за спроведување на пописот наскоро ќе се објави јавно, во фаза на подготовка е, и ќе ги опфати сите аспекти околу податоците. ВМРО ДПМНЕ потенцијално ги повикува сите граѓани да го дадат нивниот потпис против Законот за попис,а јас тоа го поврзувам со здравствената криза, зошто граѓаните да се собираат во некои канцеларии ако ВМРО ДПМНЕ верува во самата себе нека биде овластен предлагач на ново законско решение, што ги тера граѓаните на потписи? Што после потписите? Па, пак, истата процедура е, тие со потписите не го ставаат надвор од сила Законот за попис, ним им треба нов закон и во тој случај со потписите, па евентуално да им помине во собрание, а тоа можат да го направат и како пратеничка група, да поднесат предлог закон.“- изјави пратеничката на СДСМ, Славјанка Петровска, на МРТВ.