Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис

Кој колку должи на државата за данок: УЈП објави листа со целосни имиња на фирми и граѓани кои имаат голем борч

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.12/2020 за долгови доспеани до 31.08.2020 и неплатени до 30.11.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

Повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб страницата на Управата за јавни приходи согласно член 9 од Законот за даночна постапка.

Управата за јавни приходи без согласност на даночниот обврзник на својата веб страница може да објави податоци заради исправка на непотполни информации кои се објавени во Листата на должници.

Листата може да ја прегледате тука.

Можеби ќе ве интересира

Од денеска работодавачите може да аплицираат за финансиска помош за исплата на минимална плата

M T

УЈП со важна информација за граѓаните кои оствариле приход од закуп, подзакуп или капитална добивка

CENTAR MKD

Државата им помага на компаниите со 14.500-21.700 денари месечно за плати на вработените – Почна аплицирањето за ноемвриската помош

CENTAR MKD

Проверете дали сте на неа – УЈП ја објави најновата листа на должници

CENTAR MKD

Државата им помага на погодените компании – За секој вработен плата од 14.500 до 21.776 денари, Лукаревска детално ги објави условите

CENTAR MKD

УЈП со важна информација до погодените бизниси од кризата – Вака ќе треба да се аплицира за помош за плати за октомври, ноември и декември

CENTAR MKD