-2.1 C
Скопје
20. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Македонија

По 30.000 денари награда за седумте пиротехничари кои на 27 октомври пронајдоа, отстранија и уништија преку 52 тона гранати

На предлог на претседателот на Владата на Северна Македонија Зоран Заев, Владата денеска донесе одлука со еднократна парична награда во висина од 30.000 денари да бидат наградени 7 пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување заради нивниот посебен ангажман во пронаоѓањето, отстранувањето и уништувањето на преку 7.000 парчиња, или 52 тона гранати кои беа пронајдени на 27 октомври во близина на Градскиот стадион во Битола.