Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис ТОП ВЕСТИ

Државата ќе враќа до 4.500 денари – еве кога ќе биде викендот без ддв

Продолжениот викенд за 11 октомври ќе биде викнд без ДДВ.

Покрај новите рестрикции, Владата на седницата вечерва одлучи продолжениот викенд за 11 октомври да биде Викенд без ДДВ. Според предлогот кој Владата ќе му го достави на Собранието, сите граѓани кои имаат пристап до апликацијата Мој ДДВ ќе можат во тој викенд да остварат поврат на ДДВ на сите македонски производи и компјутерска опрема за сметки кои вкупно нема да надминат 30.000 денари, што значи дека секој граѓанин во тој викенд ќе може максимално да врати 4.500 денари доколку ја потроши максималната сума

Можеби ќе ве интересира

Деновиве треба да легнат 66.853.929 денари на сметките на 204.088 граѓани – пари од викендот без ДДВ

CENTAR MKD

Ако купите производ од 11.800 денари, добивате 1.800 денари назад – Државата враќа ДДВ за домашни производи

CENTAR MKD

Почна „Викенд без ДДВ“

CENTAR MKD