Секогаш во средиштето на збиднувањата...

“Државна помош до 20.000 евра за сите млади за купување стан и куќа”

Кандидатот за прв премиер Албанец, Насер Зибери, ги посети младите семејства со кои разговараше за проблемите со кои се соочуваат.

„Нашите заложби во овој поглед се многу сериозни. Ние мора да ги насочиме нашите идеи во однос на плановите за поддршка на младите луѓе,
во насока на поддршката за младите парови до 35-годишна возраст, кои имаат посериозни потреби и предизвици; поточно, мора да ја насочиме нашата поддршка кон паровите кои сè уште не го решиле станбениот проблемот – да им се понуди помош во вод на кредит без камата до 20.000
евра.“ – истакна Зибери, за време на разговорот со еден млад пар.

Меѓу другото, Зибери додаде дека во неговите планови е дополнително да ја развие и мрежата за предучилишно образование за градинки за деца,
затоа што, како што рече, констатиран е недостаток во овој сегмент.

„Секој не може да го испрати своето дете во системот на предучилишно образование, особено во
градинките“, додаде Зибер

loading…