Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Контрадикторно: ВМРО ДПМНЕ бега од избори поради здравствната криза, а бараше да нема продолжен полициски час

Во Светот вакво нешто не е видено. Политичка партија од калибар како ВМРО ДПМНЕ прво бараа укинување на полицискиот час, но истовремено како ѓавол од темјан бегааат од избори, а како повод за да нема избори во јуни ја спомнуваат здравствената криза.

Во јуни ќе има избори во 18 земји, дури и во соседна Србија, Хрватска, но и во Франција.

Најверојатно овој рок ќе го препорача и СЗО, но и меѓународната заедница.

Македонија мора да одлучи кој ќе ја води во следните 4 години.

Ова се тешки времиња, не си играјте со нервите на граѓаните бидејќи тие мора да добиваат плата и економијата мора да функционира.

error: Соддржината е заштитена.