Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нов драстичен раст на цената на нафтата

Скок на цените на нафтата, откако САД ги намали залихите на нафтата.

Сега барел нафта чини од типот брент, според кој се пресметува и највисоката малопродажна цена на горивата во Македонија, изнесува 31.97 долари за барел.

Додека американскиот тип ВТИ скокна на 28,71 долари за барел.

Овие цени се доста повисоки во однос на тоа што се случуваше пред еден месец, кога американскиот брент беше и во негатива.

Цените на нафтата во Светот го достигнаа својот минимум откако се случи коронавирус пандемијата па запре и животот речиси низ целиот Свет, што ја намали и потребата за користење на гориво низ Светот.

error: Соддржината е заштитена.