Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Премиерот Заев: Верувам дека Никола Груевски ќе си ја отслужи затворската казна

Македонскиот премиер Зоран Заев, денеска изјави дека верува дека Никола Груевски ќе ја одлежи казната затвор.

Според Заев, Никола Груевски бил слободен граѓанин се додека судот не издаде наредба за негово носење во затвор.

Премиерот вели дека светот е глобално село, па никој не може да избега од казна.

– Очекувам дека ќе дојде моментот кога секој ќе си ја отслужи казната, вклучително и Груевски, рече Заев.

Во тренд…