Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Следниот неработен ден е среда: Ова се преостанатите неработни денови во Македонија

Денот на револуцијата кој се слави на 23-ти октомври – среда е неработен ден за сите граѓани.

Ова се преостанатите неработни денови:

За сите граѓани на РМ

23 Октомври (среда), Ден на револуцијата

8 Декември (недела), „Св. Климент Охридски”, односно 9 декември (понеделник)

***Доколку државните празници и празниците на РМ паѓаат во недела, наредниот ден се смета за неработен.

За граѓаните од католичка вероисповед

1 Ноември (петок), Празникот на сите светци

25 декември (среда), првиот ден на Божик

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 Ноември (петок), Ден на Албанската азбука

 

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

9 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

 

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

28 Септември (сабота), Меѓународен ден на Бошњаците

 

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 Декември (сабота), Ден на настава на турски јазик