Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Дали кога ја отворате устата слушате “крцкање” на вилицата?

Крцкање кога ќе ја отворите устата, главоболки, стрес или напнатост се симптоми на состојба која се вика темпоромандибуларно пореметување на вилицата.

Болка во вратот или главоболка се најчести симптоми на оваа болест.

Како индиции дека можеби страдате од оваа болест може да бидат болка кога џвакате, болка во вилицата, вроглавица, напнатост во вратните мускули, кркање кога ќе ја отворате устата..

Доколку ги забележите овие симптоми веднаш обратете се на лекар.

Во тренд…