Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Дневница 1200-1300 денари, платено сместување и храна: Овој град во Македонија има потреба од берачи на јаболка

Платено спиење, храна и околу 1200-1300 денари дневница.

Ова е цената за берење на јаболка која се очекува да биде понудена на јаболкоберачите во Преспа.

Преспанчани имаат недостиг од работници за берење и пакување на јаболката.

Сезоната за берење на јаболката започнува на крајот на септември, а трае се до крајот на октомври, пренесе Centar.mk.

Потребна е работна сила и за пакување и складирање на јаболката, за што дневницата е слична, а потреба од ваква работна сила има постојано.