Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Вонредна вест: Прилично силен земјотрес почустуван во Македонија – ова се првичните информации

Засега нема информации за точната јачина на потресот кој се случи околу 16 часот и 5 минути, а особено силно беше почуствуван во југозападна Македонија, но првичните информации се дека земјотресот бил со многу силна јачина од 5,7 степени според рихтер во Јадранското Море, најверојатно во регионот на Албанија и Црна Гора.

Засега постојат информациии дека земјотресот е почуствуван и во Скопје.

Земјотресот силно ги вознемири граѓаните на Македонија.

Понови информации на оваа тема:

Многу силен земјотрес од 5,8 степени близу Драч, силно почуствуван во Македонија – паника кај населението

По силниот земјотрес од 5,8 – следуваше нов

error: Соддржината е заштитена.