Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Катица Јанева разрешена од шеф на СЈО

По едночасовна дебата сите 102 присутни пратеници гласаа „за“ разрешување на Катица Јанева од функцијата специјален јавен обвинител. Сега оваа одлука треба да ја потврди и Советот на јавни обвинители за да стане конечна.

На ден пред истекот на четири годишниот мандат, кој требаше да и заврши утре, пратениците ја разрешија Катица Јанева од функцијата специјална јавна обвинителка поради незаконито, нестручно и несовесно вршење на функцијата. За разрешувањето на Јанева, која е во притвор како трето осомничена во случајот Рекет гласаа 102 пратеници, односно сите присутни.

error: Соддржината е заштитена.