Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Петок неработен ден – Пред нас уште еден продолжен викенд

Согласно Законот за празниците, 8 септември (недела), Денот на независноста, односно 9 септември (понеделник) беше неработен ден и уживавме во споен викенд.

Продолжен викенд ќе имаме и откако 11 октомври, Денот на народното востание, кој паѓа во петок ќе се спои во викендот кој следува, па ќе можеме повторно да одмориме три дена.

Тоа е следниот неработен ден.