Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Јошевска Анастасовска: Тој што му ги дал на Мицкоски списите од тајна постапка не е „свиркач“

Адвокатката Сузана Јошевска Анастасовска, на својот Фејбук профил го коментираше „мавтањето“ на Мицковски со списи од тајни истраги:

„Како да му објасниме на Мицковски што е “свиркач” или “whistelblower” и дека тоа не е и не може да биде лице кое списи од тајна постапка по закон ги направило јавно достапни за теленовела??!! И со тоа ја компромитирало постапката!!!
Па уште се размавтал на прес со хартија.“

Јавноста има право да знае: Зошто Мицковски сака да ја искомпромитира истрагата за „Рекет“?