Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Пожари беснеат во Прилепско, жителите бараат помош

Гори нискостеблеста шума во Прилепско и Мариовско. На потегот кај селата Лопатица, Подмол и Бонче од саботата гори нискостеблеста шума и трева, а другиот пожар е кај селото Крушеица.

Командирот на прилепската Противпожарна единица, Виктор Стојчески, изјави дека попладнево пожарот кај Крушеица е локализиран и оти во гаснењето било вклучено и месното население, а пожарот на потегот кај селата Лопатица, Подмол и Бонче е непредвидлив поради ветрот.

Жителите стравуваат дека огнот може да дојде до нивните куќи.