Секогаш во средиштето на збиднувањата...

„Јаху“ имаше дефект повеќе од пет часа

„Јаху“ претрпе голем дефект утрово спречувајќи ги корисниците да пристапат на веб-страницата или неговата популарна услуга „Јаху имејл“ повеќе од пет часа.

Проблемите почнале околу 7.30 часот утрово со илјадници корисници кои не можеле да пристапат до тој прелистувач или неговата е-пошта.

„Јаху“ го потврди дефектот наведувајќи дека работи на санирање на проблемите, кои подоцна беа решени, пренесува британски „Eкспрес“.

Компанијата претходно напиша на својата страница за поддршка на „Твитер“: „Можеби нема да можете да пристапите до некои наши услуги, вклучувајќи ја и е-поштата. Наш главен приоритет во моментот е решавање на овој проблем. Ви благодариме за трпението“.