Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Следува продолжен викенд: Ова се преостанатите неработни денови во Македонија

Денот на независноста кој се слави на 8-ми септември, бидејќи се паѓа во Недела, за неработен ден за сите граѓани е прогласен Понеделник (9 септември).

За сите граѓани на РМ

11 Октомври (петок), Ден на народното востание

23 Октомври (среда), Ден на револуцијата

8 Декември (недела), „Св. Климент Охридски”, односно 9 декември (понеделник)

***Доколку државните празници и празниците на РМ паѓаат во недела, наредниот ден се смета за неработен.

За граѓаните од католичка вероисповед

1 Ноември (петок), Празникот на сите светци

25 декември (среда), првиот ден на Божик

 

 

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 Ноември (петок), Ден на Албанската азбука

 

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

9 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

 

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

28 Септември (сабота), Меѓународен ден на Бошњаците

 

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 Декември (сабота), Ден на настава на турски јазик