Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ви „игра“ ли окото понекогаш? Еве што значи тоа

Сигурно некогаш ви се случило да ви „заигра“ окото. Треперење на окото, тикови и грчење на очниот капак можат да траат кратко, но и со недели…

Њујоршкиот лекар Џоел С. Шуман за Теч-инсајдер објаснува дека причината за треперење на окото најчесто е замор и стрес. Како причини се наведуваат уште и напрегање на очите, кофеин, алкохол, суви очи, недостаток на некои хранливи материи.

Она што ви е потребно е повеќе мир, доволно сон, повеќе шетање. А тој препорачува и медитација, бавно дишење и опуштање на мускулите.

Доколку сметате дека вашиот проблем е поголем од оној стандардниот кој трае ден-два, не трошете време на барање решенија на интернет, туку посетете лекар.

error: Соддржината е заштитена.