Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Еве како за десет секунди да го разладите вашиот автомобил кој бил оставен цел ден на сонце

Овој едноставен трик драстично ќе ја намали температурата во автомобилот – без клима и тоа за само 10 секунди. Еве што треба да направите:

Спуштете го прозорот од страната на возачот и затворете ја вратата.

Совозачката врата отворете ја и затворете ја неколку пати.

Температурата во автомобилот проверено се спушта и за 10 степени Целзиусови.

Погледнете го видеото и ќе ви биде појасно: