Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Премиерот Заев: Бевме заробена држава сега сме блескав пример – Се борев и се борам за Македонците и за Албанците и за сите граѓани во ова наше заедничко општество –

Се борев и се борам за Македонците и за Албанците и за сите граѓани во ова наше заедничко општество, порача премиерот Зоран Заев во вечерашното гостување на Клан ТВ.

– Граѓаните не бираат за да носиме одлуки, а тие се носат дома, низ комуникација со своите граѓани, во интерес на граѓаните.

Бевме заробена држава сега сме блескав пример. Пред две години бевме на праг на граѓанска војна, денес сме горди што одиме напред со демократскиот свет.
Нашата земја е потврда за атрактивноста на Европската Унија, дециден е премиерот Зоран Заев.