Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Маричиќ до Димовски: Несериозно и тешко да ви збори за сериозност на дипломатијата и државната политика некој што во чија власт во десет години не скара со сите соседи, не доведе во конфликт со најмоќните со најмоќните држави

– Навистина е несериозно и тешко да ви збори за сериозност на дипломатијата и државната политика некој што во чија власт во десет години не скара со сите соседи, не доведе во конфликт со најмоќните со најмоќните држави, порача Бојан Маричиќ, совентик на премиерот.

Пропадна вашата изолациона политика. Во две години ние станавме членка на НАТО.

Дали вие ќе и се извините што и одзедовте 10 години на оваа држава, му реплицираше Маричиќ на пратеникот на ВМРО ДПМНЕ, Илија Димовски, откако тој побара да власта да се извини на Зеленски.

error: Соддржината е заштитена.