Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нема веќе казина на секој чекор: Македонија ќе го менува Законот

Новиот Закон кој влегува во Собраниска процедура, а се однесува на казината и обложувалниците предвидува нивно дислоцирање од сите образовни институции како училишта, факултети, библиотеки и градинки и тоа на најмалку 500 метри подалеку од нив.

Новиот закон е по барање на пратениците од ДУИ.

Законот влегува во собраниска расправа во Комисијата за финансирање и буџет, а потоа ќе се бара поддршка од пратнеиците.

Целта на овој закон е да се тргне коцкањето, како општествено зло од младите во нашата змеја.

Трендот е да се следат Албанија и Косово, каде што објектите за коцкање се надвор од градовите. Сумите кои граѓаните минатата година ги потрошиле на коцкање се фрапантни.