Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Внимавајте по големите маркети: Ова е највалканиот предмет во продавниците

Продавниците за храна се места каде доаѓаат голем број луѓе, а тоа значи дека тука се задржуваат голем број бактерии.

Еден предмет во продавниците за храна е многу валкан, бидејќи на него се наоѓаат и до 360 пати повеќе бактерии отколку на рачката на вратата од тоалетот.

Американска студија правела истражување како би утврдила каде во маркетите има најмногу бактерии.

После анализите утврдиле дека количката во која ги ставаме артиклите е повалкана дури и од рачката на вратата од тоалет. На три четвртини испитани колички пронајдени се штетни бактерии кои можат да предизвикаат труење.

error: Соддржината е заштитена.